Recensies "Zelf je trouwringen maken" door At Brandenburg te Schoonhoven

Op maandag 24 december was het dan zover. Toch wel een beetje nerveus liepen we richting de 'winkel' van At en Marijke. Daarvoor had At al een bezorgd mailtje van Annika ontvangen met de vraag of haar ring toch niet iets minder breed kon. At antwoordde direct met: "Maak je geen zorgen, de ring wordt precies zoals jij het wilt." En hoewel we beide geen enkele ervaring hadden met het maken van (trouw)ringen, heeft hij woord gehouden. Wat een prachtig resultaat!

Boven verwachtingen! 
Ook de workshop zelf was een belevenis op zich. Naarmate de dag vorderde werden we meer ontspannen en kregen we steeds meer vertrouwen in het eindresultaat. Dat kwam ook door de professionaliteit en het geduld van At. Hij stelde ons echt op ons gemak en nam de tijd om alles aan te leren. Hij corrigeerde je waar nodig, maar op een vriendelijke manier.

Op zaterdag 7 december waren we al geweest voor de ontwerpbespreking. Wij konden helaas geen oppas krijgen voor ons dochtertje van ruim anderhalf, maar At ging hier heel flexibel mee om. Toch adviseren we om je kinderen thuis te laten, want het zorgt wel voor behoorlijk wat afleiding, die je op dat moment eigenlijk niet kunt gebruiken. Maar dankzij At hadden we na een uurtje toch een heus ontwerp! Wij wilden de trouwringen van Robbert's ouders in onze ringen verwerken en dat was allemaal mogelijk.

Na een dag zagen, vijlen, solderen, verhitten, nog meer vijlen, uitrekken, schuren, nog meer vijlen, walsen, polijsten, praten, lachen, kerstkransjes eten, nog meer vijlen en tussendoor nog even genieten van een heerlijke lunch waren ze dan toch echt klaar. Onze trouwringen! 
Wat waren we trots!
Nog even napraten met At en Marijke en toen was de workshop voorbij. Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een klein flesje Prosecco mee. De positieve inhoud van deze recensie heeft daar overigens niks mee te maken ;-) Wij raden iedereen aan om, als je gaat trouwen, niet avondenlang door vele brochures op zoek te gaan naar die ene perfecte ring, maar 'm zelf te gaan maken. Zo heb je een uniek exemplaar, helemaal naar je zin én een geweldige herinnering aan een mooie, leerzame dag!

At en Marijke bedankt voor jullie vriendelijkheid, flexibiliteit, gezelligheid én geduld. Mede dankzij jullie gaan we in april een prachtige dag tegemoet!

Annika en Robbert

Op 1 september 2012 zijn wij getrouwd in het mooie Tsjechie! 
Het zelf maken van een trouwring voor elkaar geeft voor ons gevoel iets extra's aan het huwelijk. Het is een persoonlijke toevoeging aan de bruiloft. Het maken van de ringen is een leuke activiteit en erg leerzaam, daarnaast weet je niet van te voren wat het eindresultaat gaat worden. 
Wij hebben maanden rond gekeken in allerlei winkels in binnen en buitenland, internet etc. Maar uiteindelijk kwamen wij op dit idee, geen moment spijt van gehad. Het was een onvergetelijke ervaring en raden dit zeker aan.

Jana en Sebastiaan


Op 10 september was het zover. De door ons bedachte ringen zouden nu echt gemaakt gaan worden. Best spannend of het allemaal zou gaan lukken en of het er wel echt zo uit gaan zien zoals het in ons hoofd zat. We werden hartelijk welkom geheten door At Brandenburg en al gauw waren we aan het zagen, vijlen, branden, solderen en polijsten. Tussendoor een heerlijke appelflap en een uurtje later een lunch in het zonnetje. Gelukkig een uur lunchtijd want we moesten wel even bijkomen van alle indrukken! Daarna zijn we weer vol goede moed, gesteund door At, verder gaan werken. Toen de eerste ring gepolijst en gepoetst in onze handen lag waren we er stil van. Een prachtig resultaat, nog mooier dan het plaatje in ons hoofd waarmee we gekomen waren. Bedankt voor deze prachtige ervaring! We kijken er naar uit de ringen te gaan dragen!

Anna en Wim

Op dinsdag 24 April jl hebben wij onze gouden trouwringen bij At in zijn atelier "aangepast".
Na een voorbespreking zijn wij die dinsdag, vol goede moed en niet wetende wat ons te wachten stond, aan het werk gegaan om van een plaatje wit goud, nieuwe ringen te maken.

Wat een geweldige ervaring was dat, we hebben een super dag gehad, mede dankzij de lekkere appelflap en de lekkere lunch uiteraard.

Na 25 jaar onze eenvoudige gouden trouwringen te hebben gedragen, hebben wij nu een uniek sieraad om onze vingers.

Dank voor de goede zorgen en de heldere uitleg en vooral, de grote steun, anders hadden we dit nooit gered.

Groeten, Henk en Leny Stam

Wij gaan in de zomer van 2012 trouwen in het mooie Oostenrijk aan een prachtig meer. Daar zit natuurlijk veel voorbereiding in, wat daar zeker bij hoort zijn een paar mooie en bijzondere ringen.

Dit was nog niet zo makkelijk als we dachten…

Na vele juweliers te hebben bezocht hoorden wij van Desiree (de zus van Patrick) dat er ook de mogelijkheid bestond om zelf onze trouwringen te maken onder begeleiding van een deskundige edelsmid.

Desiree had al meerdere workshops edelsmeden gevolgd bij At en was zeer te spreken over zijn manier van werken en lesgeven.

Dus zijn wij op een zaterdag bij At in Schoonhoven langs gegaan en werden meteen spontaan op een heerlijk bakje koffie en thee getrakteerd.

Daar heeft hij laten zien wat er allemaal mogelijk is en wat onze voorgangers voor mooie resultaten geboekt hadden.
Wij hebben toen gelijk een datum geprikt om op een vrijdag samen met At onze trouwringen te gaan maken.

We werden op de betreffende vrijdag ontvangen met koffie en appelflappen. Je kunt je voorstellen dat de dag zo goed begon.

Toen gingen we aan de slag…

Goud knippen, buigen, vijlen, zagen, gloeien en solderen.
Hartstikke leuk.

Ikzelf heb een mooie prinsessen-diamant in mijn ring en Patrick een vingerafdrukje van mij in zijn ring. Echt heel origineel!!!

Voor de vingerafdruk moest ik met mijn vinger in de warme was, en die werd weer in een oven gezet om een mal te vormen. Nadat deze was uitgehard kon het goud erin gegoten worden en zo ontstond langzaam een ruwe ring met een vingerafdrukje. Hieruit is een stukje gezaagd om in Patrick zijn ring te zetten.

Tussendoor hebben wij op kosten van Zilverwerk in een leuke lunchroom van een zeer lekkere lunch genoten.

Na de lunch kregen we eindelijk zicht op hoe de ringen eruit kwamen te zien, heel spannend.
Zeker toen At de ringen ging polijsten, wat waren ze mooi!

Na het afscheid nemen gingen wij trots en heel tevreden naar huis, nooit gedacht dat het zoveel werk zou zijn.
At bedankt voor de mooie en onvergetelijke ervaring, wij komen zeker nog eens langs voor zo'n overheerlijk bakje koffie (met appelflap natuurlijk).

Oja, Als er iemand twijfelt of ze dit nu willen doen of niet… ZEKER DOEN!

Patrick & Birgit

Naar de pagina Recensies

Voor vragen of reserveringen

0182 38 79 57 info@goudenzilverwerk.nl

Nadere informatie:

Duurzaam & Fairgold
Ringen in opdracht gemaakt
Kosten
Aanmelden
Nieuws
De bedrijfssite:
www.goudenzilverwerk.nl

Copyright ©2019 Zelf je trouwringen maken. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum