Recensies "Zelf je trouwringen maken" door At Brandenburg te Schoonhoven

Beste At en Marijke,

Dank je wel voor de bijzondere workshop "samen relatieringen smeden".
We begonnen met een avond om te bespreken hoe we onze ringen wilden hebben en of dat mogelijk was. Gelukkig kon het wat we in gedachten hadden.

5 maart 2010 was het dan zo ver, we gingen de ringen samen met At in het atelier maken.
Het was een prima ontvangst een kopje koffie met wat lekkers erbij! En daarna aan de slag.
We begonnen met een plat plaatje goud en hadden er nog geen voorstelling van dat dit onze ringen zouden worden.
Eerst de maat uit rekenen, daarna knippen, zagen en vijlen. Dit mochten we allemaal zelf doen en het was best spannend.
Daarna het plaatje warm maken, af laten koelen en rond buigen en vervolgens solderen. Dit ging onder het toeziend oog van de meester.

De ring was nu klaar. Wij wilden er een spiraal op. Dit was echt een klus voor de vakman en At ging nu zelf aan de slag. De spiraal buigen en op de ring solderen.

Toen de ring klaar was (echt heel bijzonder) moest hij doormidden gezaagd worden. At maakte een begin en daarna mochten we om beurten zelf een stukje zagen.
Dit vonden we echt heel spannend. Maar gelukkig ging het goed. De ring voor Alexandra gingen we nog kleiner maken. En daarna ging At ze polijsten en graveren.

Wij zijn erg blij met het resultaat en vinden ze prachtig. Het is echt heel bijzonder om zelf je ringen te ontwerpen en dan ook nog te maken, hierdoor worden de ringen wel heel erg speciaal.

11 april 2010 hebben we de ringen in Rome omgedaan en ze staan heel erg mooi.

Ook de reacties die we krijgen zijn heel positief.

At heel erg bedankt voor de bijzondere dag en de hele bijzondere en mooie ringen. Wij zijn er echt heel erg blij mee!!!!

Succes met de workshops en we hopen dat je nog heel veel mensen blij mag maken.

Lieve groeten,
Alexandra en Moreno

Even terugblik op onze smeedkunsten onder jouw goede begeleiding. Ik geloof dat het op woensdagavond 10 juni 2009 was, dat wij een voorbespreking hadden. Stik gezellig en wat er allemaal bij komt kijken voordat je überhaupt gaat beginnen met het maken zelf.

We wisten natuurlijk al ruim van te voren wat we wilden….. NOT!! Dus we kregen huiswerk mee. Heel leuk, met stukjes papier op schaal je eigen ring ontwerpen en vervolgens moesten wij het ontwerp ook mailen naar At, ter goedkeuring natuurlijk.

“Mooi, hier kunnen we wel wat mee!!”, was het antwoord. Dus tot dusver missie geslaagd(wat betreft het huiswerk)

Een weekje later op een vrijdag 19 juni 2009 was het dan zover. Stukske rijden vanuit het Brabantse land naar Schoonhoven.

Vragen schieten door je hoofd. Hoe zal het zijn? Hoe zal het uitpakken? En hoe zijn de collega smeders? Er zou nl een ander stel samen met ons op die dag ringen maken. We waren net binnen en aan de koffie toen ook het tweede koppel, Judith en Maarten, binnen kwamen, gezellig stel.

Wij gingen echt smeden, dus uit enkele staafjes Palladium en Zilver, twee mooie ringen maken. Figuurzagen, buigen, hameren, vijlen, solderen en nog eens figuurzagen, buigen vijlen en hameren en solderen.

En wat nog best moeilijk was, was om de twee ringen één ring van te maken en als finishing touch graveren en polijsten. Dit alles helemaal anders dan Judith en Maarten. Zij gingen hun ringen Gieten. Heel ander proces is dat. Ringen met was ontwerpen, daar malletjes van maken en vervolgens gipsafdruk en daarin gieten maar. Dit was dus de korte versie.

Al met al zeer interessant en heel leuk om je eigen ringen tot stand te zien komen. We zijn nu al bijna een haljaar getrouwd en kijken met heel veel plezier naar deze dag terug en dragen de ringen met heel veel plezier.

At en Marijke , hartstikke bedankt voor je begeleiding en uitleg en verzorging. Dit was een ervaring die we nooit hadden willen missen.

Groetjes, Wendy en @lex van den Bosch


16 September 2009 was de avond van de ontwerpbespreking. Daar waren we met z’n drietjes snel mee klaar, want we weten wat we willen en At kon zich er ook in vinden! Op 2 oktober 2009 zijn we aan de slag gegaan.

Het is erg leuk om te zien hoe een paar staafjes en stukjes wit en geelgoud een ring kunnen worden! Wow, wat een bewerking heeft een ring nodig! Zagen,vijlen,polijsten,buigen, uitrekken, verhitten, op maat slaan en graveren! En tot slot een randje erin, hoogstpersoonlijk door At aangebracht ;) Onder goede en gezellige begeleiding van At hebben wij een superleuke dag gehad!

Op 6 november 2009 zijn wij in het huwelijksbootje gestapt en met trots dragen wij onze ringen! Het is een aanrader!!!

Nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame dag!, Bianca en Martin


De zin 'Zelf je trouwringen maken' wekte bij ons direct enthousiasme. We hebben een kijkje genomen op de website van At Brandenburg en dat vergrootte ons enthousiasme nog. Het leek ons erg leuk om zelf onze trouwringen te ontwerpen en te maken en daardoor volledig unieke trouwringen te krijgen. Enige tijd voor de ontwerpbespreking hadden we al een ontwerp in ons hoofd, het was nog afwachten of ons idee ook realiseerbaar was…Gelukkig bleek bij de ontwerpbespreking al snel dat we de ringen precies zo konden maken zoals wij het in ons hoofd hadden. Het liefst waren we die avond meteen al begonnen met het maken van de ringen. Een paar weken later was het dan eindelijk zover: het maken van de ringen! Onze ringen bestaan uit een witgouden ring met een geelgouden ring daaroverheen. We zijn eerst begonnen met het plaatje witgoud en we hebben dit plaatje zelf gewalst, gezaagd, gesoldeerd en gevijld. Het rond slaan van de ringen bleek echt een vak apart, en lastiger dan het lijkt. Nadat de witgouden ring af was, zijn we begonnen met het opzetten van de tekening op de geelgouden ring en met het zagen. 's Middags heeft At een aantal dingen voor ons gedaan, zoals het op elkaar solderen van de witgouden en de geelgouden ring, het graveren en het polijsten. Verder hebben we eigenlijk alles zelf kunnen doen, en dat maakte het wel heel bijzonder. Gelukkig kregen we daarbij deskundige begeleiding van At, die ervoor zorgde dat de ringen absoluut prachtig geworden zijn!

Cathelijn en Léon


Terwijl wij er in de voorbereiding alles aan gedaan hebben om de kosten van ons huwelijk acceptabel te houden, spelen de leveranciers er handig op in om er toch een bijzondere dag van te maken, en bijzonder betekent in de meeste gevallen extra kosten! Zo ook met het uitzoeken van de trouwringen. De meeste ringen zijn mooi en betaalbaar. Maar voor een beetje exclusiviteit moet je al snel de hoofdprijs betalen. Dit is niet het geval in de onderstaande ervaring... Na te hebben op 'trouwringen exclusief bijzonder' belanden wij op de site www.zelfjetrouwringen maken.nl.

Na het lezen van de enthousiaste reacties en verhalen is er direct een offerte opgemaakt door Marijke en een afspraak gemaakt voor een ontwerpbespreking + workshop.

Goed gemutst, maar toch wel een beetje gespannen, vertrekken wij op donderdag 14 mei 2009 naar de zilverstad Schoonhoven. Na een hartelijke ontvangst door zilversmid Ad Brandenburg en zijn vrouw Marijke starten wij de ontwerpbespreking. In een kleine ruimte achter in het pand dragen wij onze ideeën over.

En dan begint het onbeschrijflijke: Ads creatieve brein begint te werken! Dat ervaar je niet alleen maar dat zie je ook; geen ring van zijn hand mag hetzelfde zijn!

Al snel hebben wij overeenstemming over de ringen: de ringen worden uit twee kleuren opgebouwd; wit- en geelgoud in de verhouding 1:2 (damesring) en 2:1 (herenring). De structuur wordt halverwege de ringen omgedraaid. Voor het eventueel laten zetten van één of meer diamanten is het beter om een beslissing te nemen als de ringen af zijn.

Op vrijdag 29 september om 9:00 liggen de gouden plaatjes geduldig op ons te wachten. De eerste ochtendgymnastiek is het op maat snijden van het goud, om het vervolgens te zagen schuren en te stansen. In principe werkt Jacqueline aan de ring van Anthony, en omgekeerd, om zo de ringen nog bijzonderder te maken. Wat direct opvalt is dat er met goudsmeden erg netjes wordt gewerkt. Het afval is namelijk ook geld waard.

Hoe verder je komt in het proces van het smeden, hoe secuurder het werk. Daarom neemt Ad de regie in steeds meer in handen. Het oog van de meester maakt het paard vet! Uiteindelijk zijn wij met twee unieke ringen, ontstaan uit vakwerk, naar huis gegaan. In de ring van Jacqueline is een prachtige vierkante diamant gezet.

Ad en Marijke bedankt voor de geweldig ervaring, deze is in geen waarde uit te drukken!

Jacqueline & Anthony (getrouwd op 07-08-09)

Naar de pagina Recensies

Voor vragen of reserveringen

0182 38 79 57 info@goudenzilverwerk.nl

Nadere informatie:

Duurzaam & Fairgold
Ringen in opdracht gemaakt
Kosten
Aanmelden
Nieuws
De bedrijfssite:
www.goudenzilverwerk.nl

Copyright ©2019 Zelf je trouwringen maken. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum