Recensies "Zelf je trouwringen maken" door At Brandenburg te Schoonhoven

Hierbij willen wij jullie nogmaals bedanken voor de fantastische ervaring die we bij jullie hebben opgedaan. We hebben inmiddels de cd-rom met foto's van jullie ontvangen, hartstikke leuk dat jullie die naar ons opgestuurd hebben. Het was een gezellige, interessante, sfeervolle en zelfs leerzame dag! Van een vierkant stuk goud tot twee glimmende ronde ringen. Het maken van je eigen trouwringen is een absolute meerwaarde. We zijn al maanden bezig met het organiseren van die ene dag in oktober, maar onze zelf ontworpen en gemaakte ringen hebben we ons leven lang nog om.

We raden alle stellen die gaan trouwen aan om dit te doen!

Super!

Peter & Margreet


Het is alweer een paar weekjes geleden dat wij onze trouwringen hebben gemaakt bij At, maar het is een herinnering die we nooit zullen vergeten…….

We wilden allebei een bijzondere ring om ons huwelijk te bezegelen.
Een ring met een speciale betekenis, die zijn emotionele waarde behoudt en die we ons verdere leven mooi, maar zeker ook origineel zullen blijven vinden.
Dus zijn we gaan rondkijken en Google-en en na enige tijd kwamen op de website van At Brandenburg uit.

We hebben heel veel hobby's en we vinden het leuk om onze eigen stijl op een creatieve wijze vorm te geven, dus "zelf je eigen trouwringen smeden" past helemaal bij ons.

We hebben meteen contact opgenomen met Zilverwerk Schoonhoven en een afspraak gemaakt voor een ontwerpbespreking. At is goud- en zilversmid, heeft een leerbedrijf in edelsmeden en verzorgt op basis daarvan ook cursussen, workshops etc. De mogelijkheid bestaat om onder zijn vakkundige begeleiding/ c.q. supervisie in een dagje je eigen trouwring te gaan smeden.

Met die wetenschap zijn we op 11 juni 2008 vol enthousiasme naar Schoonhoven gereden.
We werden zeer vriendelijk ontvangen door At Brandenburg en zijn partner Marijke. At vertelde een aantal dingen over hemzelf en zijn bedrijf en daarna hebben wij onze ontwerpwensen weergegeven.

Zelf een ring ontwerpen bleek toch niet de meest eenvoudige klus. We hadden al eens een juwelier bezocht en een aantal ringen bekeken en gepast, maar nu konden we in principe ieder ontwerp maken, mits technisch mogelijk en dat is best nog lastig.

Patrick moest zich onwijs inhouden om niet een hele bizarre ring te willen maken. Anja daarentegen wilde een neutralere ring. Na enkele concessies zijn we uiteindelijk toch op een meer tijdloos ontwerp uitgekomen.

Met nog een beetje adrenaline van onze discussie over het ontwerp en het feit of het ongeveer "20 diamanten" moesten worden of misschien toch maar geen edelstenen, reden we vol verwachting terug naar huis.

Op basis van deze voorbespreking bestelde At de materialen en twee weken later, op donderdag 26 juni, hebben we onze workshop naar alle tevredenheid afgerond.
Patrick heeft Anja's ring gemaakt en vice-versa.

De ringen zijn echt prachtig geworden en helemaal naar wens.
We zijn er erg blij mee en danken At voor zijn tijd en vakkundige begeleiding. Echt super!

Anja en Patrick


Toen we aan vrienden vertelden dat we zelf onze trouwringen gingen maken was de eerste reactie: 'Dat kan een edelsmid toch veel beter?' En inderdaad, dat kan een edelsmid veel beter. Vandaar dat we het niet helemaal zelf hebben gedaan. De belangrijkste reden om wel zelf met het maken van trouwringen aan de slag te gaan is omdat we iets bijzonders wilden. Niet zomaar een ring uit een folder of etalage. Ook niet een zelf ontworpen ring door iemand anders gemaakt. Niet alleen het ontwerpen maar juist het samen maken heeft er voor gezorgd dat de ringen een echt symbool zijn geworden van ónze relatie.

Door de rustige en duidelijke uitleg van At was het maken van de ringen een gezellige en leuke dag. Al het zaagwerk viel reuze mee. Het is heel mooi om met verschillende technieken en gereedschappen uiteindelijk een ring te maken van een stukje metaal. Van tevoren hebben we niet echt een ontwerp gemaakt. Wel hebben we materiaal, dikte en breedte bepaald in overleg met At. De ringen die we wilden maken zijn ontstaan door een plaatje palladium met een brander te bewerken. Dit proces is wel te sturen, maar een precies ontwerp maken hiervoor is natuurlijk onmogelijk. Dat was van tevoren wel even spannend, maar het resultaat mag er zijn!
Als je zelf een ring maakt en ontwerpt stop je daar iets van jezelf in. Op die manier dragen we nu altijd iets van ons samen bij ons, en dat voelt heel bijzonder.

Michelle en Pepijn


Na een bijzonder huwelijksaanzoek wilden wij, zoals velen, aan ons huwelijk een persoonlijk tintje geven. Zo ontstond het idee om zelf ringen te gaan maken, waarna de website van At snel gevonden was!

De ontwerpbespreking vond plaats op een donkere avond in februari, maar met een lekker kopje koffie stelde At de ‘minder creatieve’ onder ons op gemak; “wat er ook gebeurt, er komt altijd een prachtige ring uit!”. Zo ontstonden verrassende ideeën en met een mooi ontwerp gingen we geïnspireerd naar huis.

Enkele weken later gingen we met enthousiasme aan de slag. Wel hadden we een gezonde spanning met betrekking tot het eindresultaat. Stap voor stap kreeg de ring vanuit een plaatje goud steeds meer haar uiteindelijke vorm. Al doende ontstonden er, met het voor ons onbekende materiaal, nieuwe ideeën. Met een flexibele At veranderde het ontwerp dan ook; alles is mogelijk voor een speciale ring!

Het vakmanschap en de kennis nodig voor het maken van een ring zorgde voor een leerzame en interessante dag, vol nieuwe ervaringen.

Door de vriendelijke, deskundige en relaxte aanpak van At was het een erg gezellige dag met een uniek resultaat, waar wij nu dagelijks met veel plezier naar kijken!

Mathanje en Jabe


Iets te vroeg kwamen we bij At aan. Voor ons op zo'n speciale dag geen Brabants kwartiertje! Eerst even koffie en thee en dan gelijk aan de slag met ons uitgangsmateriaal. Het leek een beetje een plaatje zink. Het witgoud, wat het dus eigenlijk was, moest op maat geknipt worden en het staafje geelgoud moesten we met een trekijzer dunner en langer maken. Het materiaal gloeien, en het geelgoud een keer door de wals. Daarna de juiste lengte van de 6 staafjes (daar de ringen uit 3 delen bestaat) berekenen. Iets met Pi, met de straal en een 2. "zet ze even achter elkaar en de gemiddelde materiaaldikte erbij, dan heb je de formule" zei At. Dus de middelbare school kwam nog goed van pas.
Toen moest de zaag erin. Op lengte zagen. Ombuigen, tot 6 niet-ronde ringetjes. Wat moet dat worden? Bij het solderen van de ringetjes werden de rollen mooi verdeeld: 1 van ons verwarmde de ringen en At plaatste het soldeer op de juiste plaats. De ringen gingen het zuur in. In de tussentijd kon At, leraar die hij blijft, ons mooi iets uitleggen over wat karaat nou is, de samenstelling van verschillende kleuren goud en over hard, middel en zacht soldeer. De ringetjes konden mooi rond geslagen worden, en op de juiste maat. Toen werd het tijd voor ons om eens bij At op de vingers te kijken. At ging de 3 ringetjes 1 voor 1 aan elkaar solderen. Dat is een te precies werk voor ons leken. Gelijk een foto van gemaakt voor At's bestwil, want hij was bang dat mensen zouden vragen wie toch steeds die man met zijn handen in zijn zakken op de foto was. Tijdens de lunch konden de halve ringen in het zuur bad. Na de lunch werden de ringen afgemaakt en gingen we aan de slag met het vijlen van randjes en oppervlakte. Daarna was het weer even aan At om de ringen af te werken: graveren en polijsten. Toen waren het echt onze ringen! Geweldig.

Dit was een zeer fijne en ontspannende dag, waarbij we zeer goed ontvangen en begeleid zijn. We hebben veel verschillende technieken uit mogen voeren. De workshop was zeer goed verzorgd en de innerlijke mens ook. Alles wat we van het vak wilden weten werd uitgebreid aan je uitgelegd, wat het ook een zeer interessante dag maakte. En als je dan aan het einde van de middag een je eigen ontworpen en zelfgemaakte ringen in je handen kunt houden, maakt dat de dag extra speciaal. Bart leek het eerst een vrouwen-ding, maar na deze dag was hij een echte Lord of the Rings!

At, heel erg bedankt voor deze super dag. We hebben genoten!

Ilse en Bart

Naar de pagina Recensies

Voor vragen of reserveringen

0182 38 79 57 info@goudenzilverwerk.nl

Nadere informatie:

Duurzaam & Fairgold
Ringen in opdracht gemaakt
Kosten
Aanmelden
Nieuws
De bedrijfssite:
www.goudenzilverwerk.nl

Copyright ©2019 Zelf je trouwringen maken. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum