Recensies "Zelf je trouwringen maken" door At Brandenburg te Schoonhoven

Beste At,

Onlangs zijn wij getrouwd op het prachtige stadhuis van Delft. Overigens nog bedankt voor jullie leuke kaartje, stelden wij erg op prijs.

Hier meteen op terugkomend, dit kaartje gaf direct een afspiegeling van onze dag bij jullie in Schoonhoven. Informeel, ontzettend interessant, gezellig en bovenal heel erg leuk.

Wij zijn eigenlijk verleid om dit te gaan doen door onze (schoon)zus en zwager. De verhalen waren zo leuk en origineel dat wij hadden besloten om hier ook voor te kiezen. Toch een stuk specialer dan die ringen die fabricair in elkaar worden gezet in oneindige oplages.

Begon uiteraard met een ontwerpbespreking, achteraf heel belangrijk. Ga er maar eens serieus over nadenken aan wat voor een ring je voor je gehele leven (althans dit is wel de intentie) om je vinger willen hebben.
Daarnaast moet hij natuurlijk ook origineel zijn, anders kun je net zo goed een ring in de winkel kopen. Nu komt het moeilijkste; Je moet het ontwerp ook nog allebei mooi vinden, althans het is natuurlijk wel leuk als er enige gelijkenis in de ringen te ontdekken is.

Met onze handen in het haar gingen wij naar de ontwerpbespreking omdat wij werkelijk geen idee hadden. Gelukkig had At hier al vaker mee te maken gehad en begon vrijwel direct een aantal voorbeelden te schetsen. Naar aanleiding van een aantal voorbeelden die wij hadden meegenomen wist At al vrij snel een inschatting te maken van onze ideeën en belangrijker nog stijl die bij ons paste.
Toen de kleur nog; gelukkig waren wij hier snel over uit en werd het witgoud.

De grote dag was aangebroken en wij kwamen aan bij At in zijn atelier, prachtig weer alleen was Yvonne die dag erg ziek en had hoge koorts. Jammer, echter mocht het die dag zelf de pret niet drukken.

Geweldige dag, zagen tot falen (sorry nog van dat dozijn goudzaagjes die wij die dag hebben verbrast!) Heerlijke zelfgemaakte brownie tijdens de koffiebreak. Super lunch (nog bedankt hiervoor trouwens). Het enige dat jammer was die dag is dat er maar twee ringen werden gemaakt en dat je uiteindelijk een keertje klaar bent en naar huis moet. De prachtige ringen die je meteen mee kan nemen maken dit uiteraard weer helemaal goed.

Inmiddels zijn we getrouwd en hebben wij de ringen 24 uur per dag om. Tot op heden verveelt hij ons niet, integendeel zelfs. We krijgen van iedereen complimenten en zijn er zelf ook helemaal tevreden over!

At, wij willen je nogmaals bedanken voor deze geweldige dag en zullen het ook zeker aanraden en familie en vrienden die ooit besluiten ook te gaan trouwen.

Groetjes Yvonne en Maurice

Woensdag 28 mei 2008 was het dan zover. Zelf elkaars ringen smeden om voor eeuwig samen te zijn. Precies een jaar geleden vroeg Jasper m'n vader om mijn hand.

28 mei; een datum met betekenis!

Na een kop koffie gingen we aan de slag. At liet ons de verrassing zien die we al in de ontwerpbespreking hadden besproken en nu was het aan ons om de ringen te smeden.

In de ochtend gingen we eerst figuurzagen in een plat stuk goud om daarna met een tang het langwerpige stukje goud in een rondje te buigen en vervolgens als een geheel aan elkaar te solderen...

De ring begon de juiste vorm aan te nemen.

Na een goede lunch in de middag, een traktatie van At bij een bakkertje aan de gracht, gingen we weer aan het werk:

veilen, schuren...

Fantastisch om dit zelf te doen, maar nog leuker: voor elkaar!

Het begon al echt wat te worden. Even passen en ja hoor de goede pasvorm voor hem en voor haar, bijna klaar...

Nu nog de finishing touch, waar de deskundigheid van At toch wel voor nodig was en zie daar de ringen werden met z'n tweeën een uniek paar!
Nog even polijsten en door At onze namen hierin laten graveren en zo glimmend met z'n tweeën in een doosje tot 21 juni 2008.

De ringen hebben we nog wel even gepast (voor de foto).... maar nu zijn ze goed verstopt en toch ondanks dat, al een paar keer tevoorschijn gehaald, natuurlijk om ze even te bewonderen...
Echt een uniek paar; voor 21 juni helemaal klaar!

Laura & Jasper

Na veel zoeken kwamen we uiteindelijk op de site van Zilverwerk uit en het idee om zelf ringen te gaan maken sprak ons enorm aan. We konden maar niet "de" ringen vinden en door ze zelf te maken konden ze voldoen aan al onze wensen.

Na de ontwerpbespreking hadden we al een goed idee hoe onze ringen er uit kwamen te zien. Op vrijdag 18 april was het dan zover, vandaag zouden we onze ringen in het echt gaan zien maar eerst aan de slag.

Allereerst mochten we vanuit een plaatje witgoud onze ringen gaan zagen en daarna gaan buigen, solderen, vijlen en schuren. Dit allemaal onder de leiding van At's collega Lisette. Aan het begin van de middag waren onze basisringen klaar. Nu was het tijd voor het priegelwerk en dat werd deskundig opgepakt door Lisette en At. Uiteindelijk hebben ze er nog heel de middag over gedaan om onze ringen perfect te krijgen en hebben wij met veel belangstelling en ontzag toegekeken. Nooit gedacht dat ons ontwerp op papier zo ontzettend veel werk met zich mee bracht. Onze complimenten voor jullie geduld!
Het resultaat is helemaal volgens onze verwachtingen en wij zijn dan ook super blij met het resultaat. We kunnen bijna niet wachten om deze 2 prachtige ringen om onze vingers te schuiven!

At en Lisette ontzettend bedankt voor deze geweldige dag!

Enno en Leandra

 

Op maandag 7 april maakten wij onze trouwringen in de workshop bij At Brandenburg, gevonden op internet. Het idee om je eigen trouwringen te ontwerpen leek ons geweldig. Met At werkten we een onmogelijk ontwerp uit tot iets praktisch haalbaars: een ring met vier kleuren (rood, geel, rosé en
witgoud) zodat door eraan te draaien steeds een andere ring tevoorschijn komt.

Zoals bij iedereen begon onze workshop met zagen -in goud! best griezelig- en versleten ook wij aardig wat zaagjes. Het viel ons daarna reuze mee dat er ook allerlei andere werkzaamheden bij kwamen kijken: meten, lijntjes krassen, solderen, walsen, buigen, oeps ring geknapt, nog een keer solderen, ringen in een badje (waarom ook alweer), hopen dat alle kleuren van de regenboog er ooit weer vier zouden worden.

De hele dag werden we in de watten gelegd met koffie, thee, appelflappen en een heerlijke lunch in de lunchroom om de hoek. Er waren nog twee andere workshopdeelnemers, die met een tweede goudsmid aan het werk waren. We hebben samen geluncht en uitgebreid onze bruiloften en natuurlijk de ringen besproken.

Het is heel bijzonder om aan het einde van één dag(je)werk je zelf bedachte en gemaakte trouwringen te zien. We weten nu voor altijd hoe ze precies gemaakt zijn en wat een leuke dag het was. Van alle huwelijksvoorbereidingen was dit met stip de leukste en we raden het iedereen aan.

Groeten
Sandra en JarnoNatgeregend en best wel gespannen kwamen we 26 februari aan in het mooie dorpje Schoonhoven, waar we om 9.00 uur werden verwacht in At's atelier om onze eigen verlovings /trouw ringen te maken!! Er was afgesproken dat Lisette Bouwman ons in deze workshop zou begeleiden. Op de ontwerpbespreking 14 februari hadden we al kennis met haar gemaakt.
De materialen lagen al op ons te wachten en we konden toen meteen aan de slag.
Stap 1 was het in 2en zagen van het staafje goud, het slijpsel vingen we op in een leren zak. Dit gaf ons meteen het besef dat er geen plaats was voor missers, zagen in goud is een kostbare hobby.
Nu konden we de ring gaan buigen tot een ringvorm met behulp van een speciale tang. We dachten dat dit heel lastig zou zijn maar eigenlijk was het in een mum van tijd bekeken en lag de basis-ring al voor ons. Dat viel mee! Ze waren nu al mooi!!!
Het was toen tijd voor een pauze, we kregen van At een tegoed bon om te lunchen in een lunchroom. Hierna nog even uitwaaien, en toen maar weer hard aan de slag…We hoefden de ring alleen nog maar te bewerken en klaar, maar daar zat veel meer tijd in dan we hadden verwacht. We hadden een ontwerp gemaakt dat er in het midden van de ring een soort gleuf zou komen en dat dat opgevuld zou worden met wit-goud. Vooral de gleuf op te
vullen met witgoud door middel van solderen was heel precies werk en
daarom heeft Lisette dit dan ook voor ons gedaan. Door het solderen kregen de ringen echt hele rare kleuren…dat we op een gegeven moment dachten: Oh help wat moet dit worden!!! Maar nadat ze in een zuur badje hebben gelegen en na wat schuur en veil werk, kregen ze weer helemaal hun gouden kleur terug!!
De laatste stap: Het polijsten en de datum graveren (wat At voor ons deed) en ze waren klaar en mooi dat ze geworden zijn!!! We namen de ringen nog niet mee naar huis, aangezien er in de damesring nog een edelsteen ingezet zou worden.
15 Maart 2008 was de datum waarop wij ons hebben verloofd!! En wat hebben wij een positieve reacties gehad op de zelf ontworpen en gemaakte trouwringen!!
Zonder Lisette en At was dit nooit gelukt!
We willen Lisette en ook At dan ook heel erg bedanken voor de onwijs goede begeleiding! Het was voor ons een dag om nooit te vergeten!! En Natuurlijk mag het resultaat niet ontbreken!!!!

Martijn de Boer & Lisette Bosch

Naar de pagina Recensies

Voor vragen of reserveringen

0182 38 79 57 info@goudenzilverwerk.nl

Nadere informatie:

Duurzaam & Fairgold
Ringen in opdracht gemaakt
Kosten
Aanmelden
Nieuws
De bedrijfssite:
www.goudenzilverwerk.nl

Copyright ©2019 Zelf je trouwringen maken. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum