Recensies "Zelf je trouwringen maken" door At Brandenburg te Schoonhoven

Doordat we de trouwbox hadden aangevraagd, kregen wij mail van het 'Zilverwerk' in onze mailbox.
De titel 'mijn eigen trouwring maken' trok direct onze aandacht en we opende de mail.
Daarin stond dat er een info dag kwam, over het maken van je eigen ringen.
Hier zijn we toen naar toe gegaan.

Daar aangekomen werden wij hartelijk ontvangen door At en Marije. Een korte uitleg was voor ons voldoende om gelijk een datum te prikken.

4 mei was de grote grote dag, ons ontwerp zou worden gekeurd. Samen met At bekeken we de mogelijkheden en kwamen al snel tot het definitieve ontwerp.
2 weken later begonnen we dan aan onze workshop. Ook wij hadden al een beetje zitten verzinnen hoe het zou gaan.

Maar dat wij 'prive les' zouden krijgen hadden we niet verwacht! At had de ruwe materialen al klaar liggen, maar eerst moesten we gaan rekenen hoeveel we nodig hadden. Na deze korte wiskunde les kon het 'echte' werk dan beginnen.
Na een ochtendje klussen en wat bakjes thee en een appelflap verder, hadden we dan eindelijk iets wat leek op het begin van onze ringen.
Maar eerst mochten we nog lekker uitgebreid lunchen om weer op krachten te komen, na al dat persen en walsen.
's Middags kregen de ringen dan echt hun uiteindelijke vorm. Ze zijn echt helemaal super geworden! We hebben veel leuke reacties gekregen.

We kunnen het iedereen dan ook van harte aanbevelen, want de hele dag is echt een toevoeging aan de voorbereiding op de grote dag.

At en Marije bedankt!

Groetjes de Korevaartjes


Via internet zijn we op de site van At Brandenburg terecht gekomen en raakten nieuwsgierig naar het zelf kunnen ontwerpen en maken van trouwringen. Na een bezoek aan de werkplaats tijdens een open dag raakten we nog enthousiaster. Vele mooie ringen toonden aan dat je als leek toch echt iets moois kan maken met de hulp van At.

24 augustus was het zover, na een ontwerpbespreking konden we aan de slag. We waren aan de vroege kant, maar de koffie stond al te pruttelen. Na de eerste kop koffie en wat voorwerk van At konden we zelf aan de slag. Als eerste hebben we ons formaat ringen uit een plaat witgoud gezaagd. Da's toch wel een stuk pittiger dan figuurzagen in hout! Nadat we de hobbels van de kanten af hadden geveild mochten we met behulp van een mal de tekening met de graveermachine op het 6 mm brede strookje goud zetten. De mal was 5 x vergroot en met passen en meten kregen we de tekening erop.

Hierna was het zagen geblazen. De tekening moest worden uitgezaagd om dit vervolgens op te kunnen vullen met geelgoud. Maar eerst nog even een koffiebreak met lekkere appelflappen! Heerlijk buiten in het zonnetje op het dakterras. Dat At een echte vakman is, werd snel duidelijk toen hij vakkundig het geelgoud in allerlei bochten aan het vormen was en tussen het witgoud van de ring soldeerde. Dat klusje is zo specialistisch dat wij dat niet zelf konden doen, maar het was mooi om te zien hoe At hiermee aan het werk was en ons van de nodige (technische) uitleg voorzag.

Op dit moment was het nog moeilijk voor te stellen hoe de uiteindelijke ring eruit gaat zien. Door al het soldeerwerk zag het plaatje goud er grauw en groen uit, maar na een tijdje in het zuur gelegen te hebben, kleurde het toch steeds opnieuw weer goud. Na freubelwerk ging het steeds meer op onze trouwringen lijken!

Van At kregen we een bon om lekker te lunchen in Schoonhoven, zo zie je ook nog iets van dit mooie oude plaatsje! Maar, natuurlijk konden we niet te lang blijven rondhangen, want onze ringen wachtten om verder bewerkt te worden.

At was alvast weer van start gegaan met het buigen en solderen van het geelgoud. Tussendoor konden we steeds een stukje uit de plaat witgoud zagen, zodat At het geelgoud er tussen kon solderen. Na een tijdje was de hele tekening uitgezaagd en gevuld met geelgoud. We konden langzaam de plaat goud met een tang in een ronde vorm buigen. Na wat passen en meten werd de ring op de goede maat gesoldeerd door At. Na het polijsten van de binnenkant moesten we beslissen of we de ring mat goud wilden of glanzend. Na een stukje aan de buitenkant gepolijst te hebben, toch maar besloten om beide ringen te polijsten. Hierna hadden we mooie glimmende ringen, wauw! Hierna hebben we nog een diamant uitgezocht om in de ring van Linda te laten zetten.

Tot slot van een lange, leuke en leerzame dag konden we samen met At en Marijke proosten op het geslaagde eindresultaat; een paar prachtige zelf gemaakte trouwringen!

Nog een paar weekjes wachten en dan kunnen we onze eigen unieke ringen voor eeuwig om onze vingers schuiven!

At bedankt voor je plezierige begeleiding en vakmanschap!

Linda en Gert


Wat een heerlijke dag heb ik gehad zeg. Eerst mijn aanstaande vrouw helemaal gek gemaakt , Want de dag zelf was een grote verassing. Zij had totaal geen idee wat we gingen doen, op woensdag 29 augustus 2007. Eerst bij het cafe op de hoek even een kopje koffie en champagne , want dat is de plek waar ik mijn vrouw ten huwelijk heb gevraagd. Alles was goed de zon scheen heerlijk de champagne en de tranen van geluk vloeide in overvloed.a dit mooie moment op naar At Brandenburg om onze eigen trouwringen te maken.Wat een fantastische dag hebben we gehad, In het begin had mijn vrouw geen idee wat ze kon verwachten van deze dag. Al snel kwam ze erachter dat ze echt ZELF haar ring ging maken.

Na een goed overleg kwamen we met een mooi ontwerp en mooie dikte van de ringen. Had van te voren al gemaild over wat voor ontwerp we graag wilden hebben voor de ringen , en moet zeggen dat At zijn kennis goed aansloot op onze stijl en smaak. Helemaal geweldig. Om het voor mijn aanstaande vrouw nog mooier te maken hebben we gekeken voor een diamantje in de steen. En dat maakte de ring helemaal compleet. Na het onspannen gesprek , en verhalen over de goede oude tijd dat mijn vader At zijn buurman was gingen we aan de slag. We gingen zelf de ringen maken, nooit geweten dat een ring maken zo veel omhanden had als dit. Zelf zagen , en zelf vijlen en solderen van de ringen. Daar sta je eigenlijk nooit bij stil Gelijk van At rekenles gehad en de Pi zal ik nu nooit meer vergeten ( bedankt vor de les )

Al met al een fantastische dag , met een life time experience.Zo uniek en zo speciaal om deze dag door te brengen en iets te maken wat alleen voor ons is.Uiteraard heeft het ook te maken met de sfeer en At en zijn vrouw marijke die ons in de watten hebben gelegd Met DE appelflappen waar iedereen het over heeft in de recensies (heerlijk Marijke , wel eens gedacht aan een appelflappen winkel.. )

Kijk uit naar uiteindelijke resultaat , want het steentje moest er nog ingezet worden. Dus we mogen nog een keer terug om het eind resultaat te gaan bekijken.

Als ik een paar steekwoorden zou moeten geven om een indruk te moeten geven denk ik aan deze woorden :

Warm
Speciaal
Uniek
Aanrader
Appelflappen
Bedankt At , voor deze mooie ervaring en deze mooie herinnering die we hebben gemaakt.

Dit zullen we nooit vergeten.

Gr Michel en Sandra en …….


Een Duitse collega kwam met het idee om zelf trouwringen te maken.
Wat een leuk idee, dachten wij. Want hoe uniek is het om je eigen trouwringen helemaal zelf te ontwerpen en dat vervolgens zelf samen uit te voeren!
In Duitsland gebeurt dat wel vaker, maar in Nederland is er maar 1 plaats waar dat kan, namelijk bij Edelsmid At Brandenburg en zijn vrouw Marijke in Schoonhoven.

Na het lezen van de website, werden we alsmaar enthousiaster, en na de info-dag en de ontwerpbespreking was het 20 april 2007 dan eindelijk zover.
We hadden al meteen een fijn gevoel bij At. Wat een aardige vent! Hij is makkelijk in de omgang, in voor een geintje maar ondertussen wel geconcentreerd op wat je doet. Want je eigen ring maken, doe je niet zomaar even. Toen wij in het begin die dikke staaf Palladium zagen, dachten we; hoe kunnen we in vredesnaam daaruit onze geliefde trouwringen smeden??
Maar na het zagen, verwarmen, walsen, buigen, solderen, schuren, vijlen en polijsten werden onze ringen stapje voor stapje steeds mooier. Het resultaat is echt verbluffend. En helemaal gemaakt door onszelf.... nou ja, met wat hulp van At natuurlijk.

We hebben onze trouwringen die hele avond nog aangehouden, alvast even proefdraaien voor het huwelijk. Nu zitten ze in het mooie bijgevoegde doosje, wachtend op de grote dag!

At, hartstikke bedankt voor de fantastisch, leuke dag.

Groetjes,

Ed en Suus


Zelf je trouwringen maken; dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn.
Maar het kan echt en wel bij At Brandenburg in Schoonhoven.
Dus Hugo en ik (Jocyntha) gezellig samen op donderdagavond 22 februari richting Schoonhoven (wat een rotondes zeg..….) voor een ontwerpbespreking voor onze trouwringen.
Daar aangekomen, een beetje te vroeg, dus nog wat rondgelopen (wat een leuke plaats is Schoonhoven trouwens), werden we warm welkom geheten door At Brandenburg, we waren snel klaar met onze ontwerpbespreking daar we allebei al wisten dat we "niet gangbare trouwringen" wilden. We houden allebei erg van aparte ringen dus na wat op papier gezet te hebben en wat ontwerpen van At gezien te hebben, gingen we met een heel positief gevoel weer richting huis (weer al die rotondes…..)

Maandag 5 maart hadden we deel 1 van de workshop, dus weer op naar Schoonhoven.
We hadden expres gevraagd of het mogelijk was om de workshop te verdelen over 2 dagdelen i.p.v. 1 volle dag, dit was gelukkig geen probleem. Dit wilden we graag omdat ik (Jocyntha) veel last heb van nare pijntjes in handen en polsen veroorzaakt door RSI en Fibromyalgie (een soort weken delen reuma) en dat 1 dag workshop helaas niet vol te houden was voor mij.

Het was echt geweldig leuk om te doen, we wilden allebei geen gladde ring dus mochten we ons uitleven met was, een prettig materiaal om mee te werken omdat het vrij zacht van structuur is. Heel fijn als je pijn in je handen en polsen hebt Eerst gingen we meten, toen zagen, vijlen en met de soldeerbout aan de gang. Hugo was een natuurtalent, hij werkte heel precies en netjes alsof hij het elke dag deed, ok hij heeft ook wel wat ervaring met metaalbewerking.

Bij mij ging het wat moeizamer maar niet getreurd; At heeft me flink geholpen en Hugo trouwens ook. Dus ook al ben je beperkt in je doen en laten (vooral het precieze werk!) om wat voor reden dan ook, dit is echt aan te bevelen!
Aan het einde van de middag waren onze ringen van mooi donkerblauw was af en konden vervolgens opgestuurd worden naar een precisie gieterij voor edelmetaal om "gegoten" te worden; ja je leert ook nog wat met zo'n leuke workshop.Weer gingen we met een voldaan gevoel naar Abcoude (huis)

Donderdag 15 maart: deel 2 van onze workshop, de ringen waren mooi gegoten (zagen er wel erg grijs uit…..) en we gingen weer fijn aan de slag; zagen vijlen en zelfs weer solderen want 1 van onze ringen was een beetje te groot en dus moest er een stukje tussenuit gezaagd worden.
Daarna lekker even relaxen op het dakterras onder het genot van een kopje koffie met lekkernij en de benodigde vitamientjes (bedank je dochter daar nog voor At!), heerlijk in het zonnetje. Toen weer aan de arbeid, At ging zelf de ringen polijsten met een daarvoor bestemde machine en toen waren onze ringen zo goed als klaar. Ze waren prachtig, maar ik de bruid wilde natuurlijk nog een mooi steentje erin (je moet je kans pakken als het kan toch?) dus na een mooie markies te hebben uitgezocht gingen wij weer terug richting Abcoude (rotonde, rotonde…) en zou At ervoor zorgen dat mijn ring werd voorzien van een mooi diamantje. Anderhalve week later konden we vervolgens de ringen ophalen. We zijn ontzettend blij met onze zelfgemaakte, aparte trouwringen. Dank je wel At, voor deze bijzondere ervaring, je vakkundige hulp en de goede zorgen!

Lieve groetjes Hugo & JocynthaFoto's van Mirella en Arco


Naar de pagina Recensies

Voor vragen of reserveringen

0182 38 79 57 info@goudenzilverwerk.nl

Nadere informatie:

Duurzaam & Fairgold
Ringen in opdracht gemaakt
Kosten
Aanmelden
Nieuws
De bedrijfssite:
www.goudenzilverwerk.nl

Copyright ©2019 Zelf je trouwringen maken. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum