Recensies "Zelf je trouwringen maken" door At Brandenburg te Schoonhoven

Aanvankelijk hadden we twee ideeën en geen idee of deze wel uitvoerbaar waren. We hebben At gemaild en hem de twee ontwerpen voorgelegd. Bijna per ommegaande schetste hij hoe beide ideeën gerealiseerd konden worden en gaf er direct een kostenindicatie bij. Twee weken later hadden we de ontwerpbespreking waarbij At in meer detail uitlegde hoe beide ontwerpen uitgevoerd zouden gaan worden. Aan de hand daarvan kozen we ervoor om onze gezichten in profiel in de ring te verwerken.

Twee weken later was de workshop. At legde rustig uit wat we zouden gaan doen en liet ons zoveel mogelijk zelf doen. Door zijn kundigheid kan hij goed inschatten wat je wel kunt doen en wanneer het handig is als hij het even doet. Onze ringen bestaan uit zilver, met onze profielen in palladium. Die profielen moeten exact hetzelfde zowel uit het zilver, als uit het palladium gezaagd worden. Daarna worden ze aan/in elkaar gesoldeerd. Omdat het allemaal erg petieterig is, en het precies moet passen zijn we At nog altijd dankbaar dat hij de profielen zo mooi uit het hardere palladium heeft gezaagd. Na het solderen leken de ringen uiteraard nog nergens naar (overal zwarte soldeerpasta-prut) maar na het buigen, vast solderen en rond hameren, mochten we gaan vijlen. Toen begonnen ze echt mooi te worden en na het polijsten waren ze klaar. We zijn er ontzettend blij mee en vonden de workshop interessant en leuk om te doen. Je bent de hele dag bezig, zonder dat het voelt alsof je het niet af krijgt. Het is leuk om iets zélf te maken, wetende dat er iemand met veel vakkennis en ervaring (en humor!) meekijkt zodat je ook echt met een mooie ring naar huis gaat. Daarnaast vonden wij het erg leuk om van At een klein inkijkje te krijgen in zijn vak en zijn vakgebied.

Leon en Femke


Het was echt zo n geweldige dag.
Hoe je van een staafje goud twee zulke mooie ringen kan maken verbaasde ons zelf al, maar de mensen om ons heen konden het amper geloven.
Als we zeiden dat we ze zelf gemaakt hadden dachten ze ontworpen tot we de foto's lieten zien.
Dit is zeker aan te raden. Het is nu bijna twee jaar geleden dat we ze gemaakt hebben, maar kijken dragen hem nog steeds vol trots en liefde.
Helaas geen foto's van de ontvangst en de lunch maar al met al een dag om nooit te vergeten.
En ook At en zijn vrouw zijn twee mensen met een gouden hart die er alles aan doen om er een onvergetelijke dag van te makend
Jan en Evelien

 


29 augustus zijn we getrouwd.

Nogmaals bedankt voor de leuke ervaring van het maken van de ringen, het is een mooie herinnering en het maakt de ringen extra speciaal. We zijn er nog steeds heel erg blij mee!

Deboah en Sven

 

Tijdens de ontwerpbespreking hadden we de puntjes op de i gezet voor onze conceptringen en nu was het zo ver: op naar Schoonhoven. Vandaag, op de laatste zaterdag in maart, vertrokken we al vroeg richting het westen om onze trouwringen te gaan maken. We vonden het allebei behoorlijk spannend. Maar, zo dachten we, At zal wel bijna alles doen en wij doen ook af en toe nog eens iets. Dan kan er niks fout gaan.

Eenmaal aangekomen in het atelier begonnen we met een lekker bakje koffie. Dat ging er wel in. Nog even naar de concepten kijken en daarna van start. Al snel bleek dat een heel aantal bewerkingen door ons zelf gedaan konden worden. De goede en rustige coaching van At maakte dat we niet bang waren iets verkeerds te doen. Het was fijn dat we hierdoor zelf hebben kunnen snijden, zagen, vijlen, hameren en zelfs solderen. En het resultaat is schitterend: twee trouwringen volgens ons eigen ontwerp.

We hebben erg genoten van deze dag en van At's plezierige werkwijze. Ook werden we verwend met koffie, thee, gebak en een lunchbon. Al met al een echte aanrader voor iedereen die op creatieve wijze toe wil leven naar de trouwdag. Bovendien geeft het zelf maken van je trouwringen een voldaan gevoel, wat je ons inziens niet bereikt met commerciële fabrieksringen. At nogmaals onze dank!

Anne en Harm

 

Na wat wikken en wegen besloten we om zelf onze trouwringen te gaan maken. Jeroen dacht met vrees terug aan de handvaardigheidlessen op de middelbare school. Na wat zoekwerk op internet kwamen we uit bij de workshop van At Brandenburg. We belden op en waren dezelfde week al welkom in de werkplaats. Vriendelijk werden we door At en Marijke ontvangen voor een voorbespreking van hoe wij onze ringen wilden hebben. Zelf hadden we al een idee en kwamen op advies van At tot een nog beter ontwerp.

De week erop hebben we onze ringen onder begeleiding van At kunnen maken. Alle vrees vooraf bleek ongegrond. We begonnen met simpelweg een plakje witgoud en vormden dit grotendeels zelf om tot de ringen die we wilden. We waren de hele dag druk bezig met knippen, zagen, vijlen, branden, buigen, hameren, frezen en polijsten. At liet ons zoveel mogelijk zelf doen en greep af en toe in om ons op het rechte spoor te houden. Enkel een paar technisch lastige bewerkingen voerde At zelf uit. Vanaf het begin gaf hij ons hierdoor het idee dat we ons werk zou leiden tot mooie ringen. En dat bleek aan het eind van de dag ook werkelijkheid te zijn in de vorm van twee prachtige originele ringen.

Het was erg leuk om onze ringen in een dag tijd vanuit een plaatje metaal te zien ontstaan. Het feit dat we hier zelf veel aan hadden bijgedragen gaf veel voldoening en maakte de ringen extra speciaal. We kunnen deze workshop dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die een blijvend originele draai aan hun huwelijk wil geven.

Marijke en At, we willen jullie bedanken voor de goede zorg en een onvergetelijke dag!

Marlies en JeroenOp 22 mei 2014 zijn wij naar Schoonhoven gegaan om zelf onze trouwringen te maken bij At Brandenburg. Hiervoor hadden wij al een ontwerpbespreking gehouden en daarbij onze wens verteld om ringen te maken die tussen witgoud en geelgoud in zat.

At heeft van te voren voor ons een test gedaan om te kijken hoe hij deze twee goudsoorten kon mengen tot een mooi resultaat die paste bij onze wensen. Het was precies wat we wilden, een mooi "champagne" kleurig goud.

Met dit gouden hebben we uiteindelijk onze ringen gemaakt. We gingen gegoten ringen maken. Daarvoor moesten we eerst was in een mal gieten, nadat dit uitgehard was konden we de gietstaafjes eraf halen en de ringen bewerken tot we hadden wat we wilden. Ondertussen kregen we ook nog een heerlijke appelflap en thee. Nadat we tevreden waren met de ringen van was hebben we deze in het gips gegoten en laten uitharden in de oven. Daarbij smolten de ringen van was en bleef er enkel een gips mal achter. Aangezien dit proces een paar uur duurde konden we in de tussentijd op kosten van At gaan lunchen bij een bakker in de straat.

Na de pauze was het gips hard geworden en konden we het goud gaan verhitten en in de gipsen mallen gieten. Toen het goud hard werd kon het gips eraf worden gespoeld. Daarna werden de ringen gewassen en konden we weer aan de slag met het wegzagen en vijlen van het gietkanaal. De binnenkant moest helemaal glad en op maat gevijld werden. Hierna zijn de ringen voor een deel lichtjes gepolijst.

En heb ik nog drie steentjes uitgezocht voor mijn ring. De ring met steentjes is vervolgens naar de zetter gestuurd en twee weken later hebben we de ringen opgehaald.

We zijn ontzettend blij met het resultaat, helemaal wat we in gedachten hadden en uniek omdat niemand precies dezelfde ringen heeft. Nu is het uitkijken naar 22 augustus wanneer we ze kunnen dragen.

Groetjes Werner en Suzanne


Op 11 april 2014 hebben wij in de ringenworkshop onze eigen trouwringen gemaakt. Het was een hele leuke ervaring! Toevallig was Dick een keer bij Goud- en Zilverwerk Schoonhoven naar binnen gelopen, toen hij naar iets anders op zoek was. Anders waren wij nooit zelf op dit idee gekomen. Maar we hadden het niet willen missen!

Na een ontwerpbespreking twee weken eerder konden we op 11 april direct aan de slag. En we konden heel veel zelf doen! Goud snijden, zagen, vijlen, op maat hameren en solderen. En zelfs het graveren mochten we zelf doen. Natuurlijk deed At de cruciale dingen en bleef hij erop toezien dat alles goed ging. Bijzonder om te zien hoe je uit een paar stripjes goud uiteindelijk een twee hele mooie ringen maakt!

Voor ons was de materiaalkeuze ook erg belangrijk. Wij wilden graag alleen met gerecycled of fair trade materiaal werken. Ook dit kon geregeld worden!

Verder waren At en zijn vrouw ook erg gastvrij en hebben we in de pauzes gezellig zitten praten, onder het genot van een koffie en thee met een appelflap.

Kortom, voor ons was het een hele leuke ervaring en we zouden het anderen echt aanraden!

Bettina & DickHallo At en Marijke, hierbij onze bijdrage voor de website

Wat een geslaagde dag hebben we op 15 november 2013 bij jullie gehad.

Wij zijn blij met onze zelfgemaakte trouwringen die hiervan het resultaat waren.

De professionaliteit en deskundigheid van At, zijn inschatting van onze mogelijkheden en talenten,

zijn individuele begeleiding, zorg en aandacht ……………….. we raken er niet over uitgepraat.

Ook de warme omarming die Marijke creëerde en de aandacht voor de inwendige mens ontbraken niet.

Wij zijn heel blij dat ons JA aan elkaar een zichtbaar JA kon worden op onze ringen.

Lieve At en Marijke, hierbij onze Harte Dank,

Riet en Bas

Voor vragen of reserveringen

0182 38 79 57 info@goudenzilverwerk.nl

Nadere informatie:

Duurzaam & Fairgold
Ringen in opdracht gemaakt
Kosten
Aanmelden
Nieuws
De bedrijfssite:
www.goudenzilverwerk.nl

Copyright ©2019 Zelf je trouwringen maken. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum